Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

13. 11. 2017. 23:36 >> 23:05
1

NETANJAHU SAOPŠTIO

"Izrael nastavlja operacije u Siriji"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je izjavio da je SAD i Rusiji jasno rekao da će Izrael nastaviti svoje operacije u Siriji.

On je danas obavijestio Vašington i Moskvu da će Izrael "djelovati u skladu sa svojim bezbjednosnim potrebama".

Izrael se uglavnom držao po strani u ratu u susjednoj Siriji, ali su izraelske vazduhoplovne snage napadale konvoje oružja iz Sirije, navodno namijenjene libanskom Hezbolahu.

Netanjahu je najavio nastavak operacija povodom međunarodnog sporazuma kojim se utvrđuju principi za poslijeratnu Sirju.

U američko-ruskom saopštenju u subotu potvrđeno je razumijevanje u kojem se poziva na "smanjenje i konačnu eliminaciju" stranih boraca.

Izrael se već dugo žali na umiješanost svog najvećeg neprijatelja Irana i proiranskog Hezbolaha u sukobe Siriji.

Izraelski lideri su zabrinuti da će se stvoriti takozvani "šiitski koridor" od Irana do Libana i omogućiti kretanje ekstremista i oružja kroz region.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније