Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

12. 11. 2017. 19:34   >>  19:06

POSJETIO BARSELONU

Rahoj: Izbori će spriječiti separatizam

Španski premijer Marijano Rahoj, koji je u prvoj posjeti Barseloni nakon što su centralne vlasti u Madridu sprovele direktnu kontrolu nad tim područjem, izjavio je da će regionalni izbori narednog mjeseca pomoći okončavanju “separatističkog haosa” u tom sjeveroistočnom regionu, objavio je BBC.

Braneći odluku španskih vlasti, Rahoj je na sastanku Narodne partije koju predvodi, pred prijevremene regionalne izbore rekao da su “bili iscrpljeni svi drugi načini nakon što su katalonske vlasti prošlog mjeseca jednostrano proglasile nezavisnost”, prenosi RSE.

Nekoliko ključnih katalonskih lidera trenutno je zbog toga u pritvoru.

Prethodnog dana oko 750.000 ljudi protestovalo je protiv njihovog hapšenja, procjene su lokalne policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније