Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

12. 11. 2017. 11:05 >> 10:34
2

PRIJATELJSTVO JE PREDNOST

Tramp:Rusiji uvedene veoma oštre sankcije

Američki predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da bi cio svijet imao koristi od snažnijih odnosa SAD i Rusije, i nagovijestio da bi sankcije uvedene Rusiji mogle da budu ukinute.

 

 

 

Tramp je u Hanoju, u Vijetnamu rekao da su Rusiji uvedene "veoma oštre sankcije" i da je "sada vrijeme za vraćanje ozdravljenju svijeta koji je razbijen i slomljen".

Američki predsjednik je ukazao na potrebu za saradnjom sa Rusijom u cilju rješavanja problema u Siriji, Sjevernoj Koreji i Ukrajini.

Tramp je izjavio da je "prednost biti u prijateljskom položaju sa Rusijom, a ne boriti se uvijek protiv njih".Američki Kongres je velikom većinom ljetos usvojio zakon kojim su uvedene nove, pooštrene sankcije Rusiji zbog navodnog miješanja u predsjedničke izbore u SAD 2016.

Donald Tramp je juče izjavio da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da se "nije miješao" u američke predsjedničke izbore tokom kratke razmjene riječi u Danangu u Vijetnamu.Tramp i Putin su učestvovali na samitu zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK).

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније