Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

11. 11. 2017. 21:52   >>  21:20

SKUPA OBNOVA

ID nanijela 100 milijardi dolara štete Iraku

Irački premijer Hajder el Abadi izjavio je danas da je Islamska država Iraku nanijela štetu od više od sto milijardi dolara tokom trogodišnje džihadističke okupacije velikih djelova iračke teritorije.

"Šteta od okupacije Islamske države u iračkim gradovima iznosi više od 100 milijardi dolara", rekao je premijer tokom posjete svetom šiitskom gradu Kerbali.

On je rekao da materijalna šteta nije pričinjena samo na planu ekonomije i infrastrukture.

Islamska država, koja je pod svojom kontrolom držala trećinu iračke teritorije od 2014, zbrisala je i kulturno nasljeđe uništivši tekovine drevne Mesopotamije.

Procjenjuje se da će obnova Iraka koštati između 700 i 1.000 milijardi dolara. Iračke snage danas su pokrenule ofanzivu preuzimanja posljednjeg uporišta džihadista u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније