Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija; B.V.

09. 11. 2017. 15:12   >>  14:41 2

U AVGANISTAN

NATO šalje još 3.000 vojnika

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kazao je kako će broj vojnika saveznica i partnera u Avganistanu biti povećan sa 13.000 na 16.000.

 

Stoltenberg je u štabu Saveza govorio nakon zasjedanja Sjevernoatlantskog vijeća održane na nivou ministara odbrane uz prisustvo partnera iz NATO-ve misije ”Odlučna podrška”.

”Iako je situacija u Avganistanu i dalje teška, avganistanske snage bilježe napredak“, rekao je Stoltenberg.

Poručio je kako je NATO odlučan u nastavku podržavanja podrške avganistanskim snagama bezbjednosti.

Rekao je kako su na sastanku razgovarali o broju NATO trupa u Avganistanu, finansijskoj podršci avganistanskim snagama, reformama i kontaktu sa Pakistanom.

”Broj trupa 'Odlučne podrške' u Afganistanu biće povećan sa 13.000 na 16.000”, kazao je Stoltenberg.

Dodao je kako 50 odsto podrške ovoj misiji pruža SAD te da je 27 saveznica NATO-a obećalo povećanje svojih trupa u Avganistanu.

”NATO saveznice borbom protiv terorista u Avganistanu čine i svoje zemlje sigurnijima“, smatra Stoltenberg koji je dodao kako NATO saveznice i partneri i nakon 16 godina prisutnosti u Avganistanu, pružaju čvrstu podršku.

Istakao je i kako će nastaviti pružati materijalnu pomoć avganistanskim snagama sigurnosti, te da je predviđeno da finansiranje traje barem do 2020.

Stoltenberg je kazao kako će uspostavljanje mira i stabilnosti u Avganistanu doprinijeti uspostavljanju mira u čitavoj regiji.

Generalni sekretar NATO-a je dodao kako su zasjedanju prisustvovali i ministri odbrane Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i da su i te zemlje odlučile dati doprinos ”Odlučnoj podršci”.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније