Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

06. 11. 2017. 13:58   >>  13:27 2

VRATITI MIROVNI PROCES

Matis: ID gubi uporišta, svi pitaju šta sad

Ministar odbrane SAD Džim Matis izjavio da, dok Islamska država gubi posljednja uporišta u Iraku i Siriji, od američkih saveznika stižu pitanja "šta je sljedeće"?

 

 

 

A odgovor na to pitanje je, kako kaže, da je ključno vratiti mirovni proces na pravi put, prenosi AP.

"Pokušavamo da prebacimo ovo na diplomatski nivo da bismo mogli da sredimo stvari i osiguramo da manjine, ko god da su, ne budu podvrgnute još više onome što smo već vidjeli do sada", rekao je Matis novinarima koji putuju sa njim za Finsku.

AP navodi da je Matis suočen sa rastućim brojem pitanja koja dolaze od saveznika i partnera NATO o tome šta će biti dalji koraci u regionu kako bi se očuvao mir i osiguralo da se ekstremisti Islamske države ne vrate.

Navodi se da je pred Matisom nedjelju dana tokom kojih će imati sastanke sa nordijskim zemljama i saveznicima širom Evrope o budućnosti Sirije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније