Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 07. 2013. 10:15   >>  10:14 1

KUPUJE IM DIONICE

Deripaska bonuse poklanja radnicima

Ruski milijarder Oleg Deripaska odrekao se svog bonusa za 2012. godinu, a taj će novac iskoristiti kako bi kupio dionice i podijelio ih radnicima, piše BBC.

Deripaska je vlasnik Rusala, čiji CEAC jedan od vlasnika podgoričkog Kombinata aluminijuma.

Aluminijumska kompanija Rusal navela je da će se 3 miliona eura bonusa iskoristiti za nagrađivanje oko 120 radnika dionicama.

Prema časopisu Forbs, Deripaskino bogatstvo iznosi 8,5 milijardi dolara, a na čelu Rusala je od 2009. godine. Kompanije je izvijestila da je nagrađivanje dionicama jednokratan program.

Dionice će se uglavnom iskoristiti za nagrade radnicima koji rade u Rusalovim fabrikama u Rusiji i inostranstvu, a njihova vrijednost iznosi 0,5 odsto vrijednosti kompanije.

Rusal je jedan od najvećih proizvođača aluminijuma u svijetu, a širom planete ima oko 72 hiljada radnika. Kompanija je osnovana 2000. godine i ima 20 fabrika u 19 država.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније