Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 07. 2013. 09:22 >> 09:22

GRUPACIJA FEMEN

Istanbul: Toplesom protiv Erdogana

Feministkinja iz radikalne grupacije Femen protestovala je juče u toplesu na aerodromu u Istanbulu protiv religioznog konzervatizma turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

Žena je izvela svoju predstavu na aerodomu Sabiha Gokčen na azijskoj strani Istanbula.

Ona je mahala plakatom u obliku avionske karte na kojoj je pisalo: „Erdogan, od Istanbula do Kabula“.

Policija je poslije kratkotrajnog protesta uhapsila tu feministkinju.

Grupacija Femen je u saopštenju pozvala „narod Turske da, poput Egipćana, svrgne Erdoganov islamistički režim i primora Erdogana da ode u neku zemlju koja mu je duhovno bliska, kao što su Iran, Avganistan i Pakistan“.

Ta grupacija je pozvala „voljeni turski narod“ da nastavi proteste protiv Erdogana koji su izbili prošlog mjeseca na istanbulskom trgu Taksim, u kojima su život izgubile četiri osobe, a veliki broj ih je povrijeđen.

Islamizacija turskog društva tokom Erdoganove 10.godišnje vladavine bila je jedna od glavnih pritužbi demonstranata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније