Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

03. 11. 2017. 10:58 >> 10:27
1

NIJE FER

Zeman:Ne odricati se savezništva sa Rusijom

Predsjednik Češke Miloš Zeman upozorio je na primjeru sankcija protiv Rusije kako je nefer kada sile zahtijevaju od država da se odreknu nekih svojih savezništava da bi ostale njihov saveznik i založio se za strategiju "svih azimuta" u Evropi - od Atlantika do Tihog okeana.

  

 

 

"Ukoliko vas neko tjera da se odreknete nekih savezništava kako biste ostali njegov saveznik, to je nefer... Tvrdim da je Evropska unija postupila besmisleno kada je uvela sankcije Rusiji.

A onda je Amerika uvela sankcije protiv Rusije ali te sankcije idu protiv energetskih interesa EU i sada Unija protiv njih protestuje. Zar to nije licemjerje?", kazao je Zeman u redovnom nedjeljnom intervjuu za češku privatnu televiziju Baranadov.

Češki predsjednik apelovao je da se ukinu te, kako je kazao, besmislene sankcije protiv Rusije i ponovo se založio za strategiju "svih azimuta" - po receptu nekadašnjeg francuskog predsjednika Šarla de Gola koji je Evropu vidio kao prostor za savezništva od Atlantika do Urala, uključujući tu i Rusiju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније