Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

31. 10. 2017. 08:20 >> 07:48

POGINULA SEDMORICA

Hamas prijeti osvetom nakon izraelskog napada

Islamski džihad odgovorio je na udar izraelskih vazduhoplovnih snaga na jedan tunel u pojasu Gaze, rekavši da "mjeri svoje opcije" u odnosu "na cionističku terorističku vladu" i da neće izgubiti svoje pravo da reaguje nakon što je ubijen jedan od komandira te palestinske ekstremističke organizacije i njegov zamjenik.

 

 

Ukupno sedam ljudi je poginulo i jedanaest ih je ranjeno u tom bombardovanju tunela na jugu pojasa Gaze.Visoki zvaničnik Hamasa koji vlada Gazom rekao je da Egipat radi na tome da spriječi novu eskalaciju napetosti između Izraela i Palestinaca na toj teritoriji.

Egipat navodno strahuje da će obnova sukoba uništiti sporazum o jedinstvu postignut između rivalskih frakcija, islamskog Hamasa i sekularnog Fataha, nakon sedam godina pogubnih nesporazuma, prenijeli su izraelski mediji.

Hamas je takođe rekao da izraelski napadi na palestinski narod samo jačaju njegovu odlučnost za pomirenje dok se istovremeno nastavlja borba protiv okupatora.

Ljevičarski Narodni front za oslobođenje Palestine pozvao je na hitan sastanak lidera frakcija u Gazi kako bi se koordinisao jedinstven stav u odgovoru na napad na tunel koji je dopirao do izraelske teritorije.

Među poginulima je i jedan lokalni komandir iz Hamasa. Koalicija palestinskih ekstremističkih organizacija u Gazi Narodni komiteti otpora ocijenila je da je izraelski napad bio zločin i da snage otpora zadržavaju pravo da upotrijebe bilo koje sredstvo neophodno za odgovor.

Vojno krilo Hamasa je reklo da je pojačalo budnost. Prije izraelskog udara razmješten je protivraketni sistem "gvozdena kupola" na jugu Izraela.

Portparol izraelske vojske Ronen Manelis rekao je novinarima da je tunel bio "veliko kršenje suvereniteta Izraela" koje zahtijeva vojni odgovor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније