Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 10. 2017. 11:36 >> 11:05

DA SMANJI TENZIJE

Tilerson u posjeti Pakistanu

Šef američke diplomatije Reks Tilerson stiže danas u prvu posjetu Pakistanu, gdje će pokušati da ubijedi zvaničnike da ulože dodatne napore u borbi protiv oružanih grupa aktivnih i u susjednom Avganistanu, javila je agencija Frans pres.

 

 

Tilersonova posjeta Pakistanu dolazi u svjetlu bilateralnih diplomatskih tenzija pošto je američki predsjednik Donald Tramp u avgustu optužio Islamabad da pruža utočište raznim oružanim grupama i da igra "dvostruku igru" sa Avganistanom.

"Želimo bližu saradnju s Pakistanom kako bi se stvorilo bezbjednije i stabilnije okruženje", rekao je Tilerson.Pakistanske vlasti odbacile su ranije američke optužbe, uz ocjenu da SAD nijesu uzele u obzir mnoge pakistanske žrtve u borbi protiv terorizma.

Poslije Islamabada, šef američke diplomatije putuje u Indiju. On je u ponedjeljak boravio kratko u Avganistanu, gdje se sastao s predsjednikom Ašrafom Ganijem u američkoj vojnoj bazi u Bagramu.

SAD su počele intervenciju u Avganistanu 7. oktobra 2001. godine kao odgovor na terorističke napade na Njujork i Vašington 11. septembra, u cilju smjenjivanja talibana s vlasti i uništenja terorističke organizacije Al Kaida, odgovorne za te napade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније