Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 10. 2017. 14:00 >> 13:29

IZBORI U JAPANU

Izlazne ankete: Abe ubjedljivo vodi

Vladajuća koalicija japanskog premijera Šinzo Abea dobila je danas najveću podršku birača na parlamentarnim izborima u Japanu, pokazuju rezultati izlaznih anketa.

 

 

 

Japanski mediji objavili su projekcije rezultata ubrzo nakon što su biračka mjesta zatvorena danas u 20.00 po lokalnom vremenu.Prema izvještajima medija, vladajuća koalicija dobiće 311 mjesta u donjem domu parlamenta koji ima 465 poslaničnih mjesta.

Abe je prije tri nedjelje raspustio donji dom parlamenta, očekujući da će njegova Liberalno demokratska partija u ovom trenutku ostvariti dobar rezultat pošto se najveća opoziciona Demokratska partija raspala krajem septembra, a njegov rejting se popravio.

Pojedini djelovi Japana suočili su se sa tajfunom dok su građani te zemlje glasali na parlamentarnim izborima.

Više hiljada ljudi širom Japana upozoreno je da se evakuišu, a stotine letova je otkazano pošto se snažan tajfun približio ostrvu Honšu, naveo je list Džapan tudej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније