Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

20. 10. 2017. 20:27   >>  19:55 1

DIREKTOR CIA

"ID sposobna da izvede napad na SAD"

Direktor CIA Majkl Pompeo smatra da su ekstremisti ID sposobni da organizuju i izvedu napad na SAD, čak i pošto su protjerani iz Rake.

Pompeo je naveo i mogućnost da ekstremisti obore avion.

"Islamska država je i dalje sposobna da izvede operaciju spolja. Ali u tom smislu ne bih govorio u jednini. Al Kaida na Arabijskom poluostrvu duže vrijeme ima te namjere, uključujući i obaranje aviona koji leti za zapadnu zemlju. Zasigurno među tim zemljama su i SAD", rekao je Pompeo, prenio je AP. 

I vršilac dužnosti ministra SAD za unutrašnju bezbjednost Elejn Đuk je nedavno upozorila da ekstremisti Islamske države i druge terorističke grupe planiraju novi veliki teroristički napad poput onog koji se dogodio 11. septembra 2001. 

Đuk je u američkoj ambasadi u Londonu istakla da su džihadisti koristili napade noževima i kombijima kako bi svoje članove držali posvećenima, kao i da planiraju još jednu "veliku eksploziju" sličnu onoj užasnoj iz septembra 2001, prenio je "Dejli mejl". 

Ona je, pozivajući se na podatke obavještajnih službi, rekla da ekstremisti planiraju da obore avione i tako izazovu ogroman broj civilnih žrtava. 

Teroristi Al Kaide 11. septembra 2001. godine oteli su četiri putnička aviona i njima izveli samoubilačke napade na Svjetski trgovinski centar u Njujorku i na Pentagon u Vašingtonu. 

Četvrti avion srušio se na polju u Šenksvilu, u Pensilvaniji, a u tim napadima je poginulo skoro 3.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније