Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 10. 2017. 08:50   >>  08:24 7

ZVANIČNIK SAD

Teroristi spremaju novi 11. septembar?

Vršilac dužnosti ministra unutrašnje bezbjednosti SAD Elejn Djuk izjavila da ekstremisti planiraju da izvedu teroristički napad, sličan 11. septembru 2001.

Teroristička organizacija Islamska država i drugi žele da izvedu eksploziju poput one od 11. septembra. Kako pokazuju obavještajni podaci, oni žele da obore avion“, rekla je Djukova u američkoj ambasadi u Londonu, piše "Dejli mejl".

Prema njenim riječima, u ID trenutno vlada prelazni period kada militanti moraju da "obezbijede finansijske tokove, nastavljaju da se reklamiraju, sačuvaju brojnost, zbog čega i izvode manje planove", prenio je Sputnjik. 

Teroristi iz redova Al Kaide oteli su 11. septembra 2001. godine četiri putnička aviona i njima izveli samoubilačke napade na Svjetski trgovinski centar u Njujorku, kao i na Pentagon u Vašingtonu. Četvrti avion srušio se na polju u Šenksvilu, u Pensilvaniji.

Poginulo je skoro 3.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније