Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

19. 10. 2017. 08:15   >>  07:42

SAMIT LIDERA EU

Mej za unapređenje pregovora o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej danas će se na samitu lidera Evropske unije (EU) založiti za unapređenje pregovora o istupanju Velike Britanije iz Unije (Bregzit) i zatražiti od evropskih lidera da razmotre buduće odnose dvije strane, saznaje se u britanskim izvorima.

Premijerka Mej će tokom radne večere "ohrabriti lidere EU da unaprijede pregovore o budućem parnerstvu" Velike Britanije i Unije, izjavio je neimenovani britanski zvaničnik.

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk ocijenio je da učešće Tereze Mej na radnoj večeri neće dovesti do "prodora" u pregovorima čiji je napredak ocijenjen kao spor, javila je agencija Frans pres.

Lideri EU će u petak razgovarati o Bregzitu, ali bez učešća predstavnika Velike Britanije.

EU tvrdi da će o budućim odnosima s Velikom Britanijom razgovarati tek kada bude načinjen "dovoljan napredak" u pregovorima o pravima evropskih građana u Velikoj Britaniji poslije Bregzita, pitanju granice između britanske Sjeverne Irske i Republike Irske i finansijskim detaljima, odnosno finansijskim obavezama Velike Britanije prema EU.

Izvori bliski EU ocijenili su da je malo vjerovatno da će lideri EU pristati na proširenje pregovora na samitu ali bi to mogli da učine u decembru.

Samit počinje danas poslije podne raspravom o migracionoj politici EU poslije čega će biti održana radna večera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније