Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

18. 10. 2017. 23:26   >>  22:54

NEOBAVEZUJUĆI REFERENDUM

Berluskoni podržao autonomiju Lombardije

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni danas je podržao neobavezujući referendum o autonomiji svog rodnog regiona Lombardije, iako je rekao da nije siguran da on može da glasa.

Berluskoni se priključio predsjedniku lokalne vlade Lombardije, Robertu Maroniju, kako bi iskazao svoju podršku autonomiji tog regiona, prenosi AP.

Lombardija, kao i susjedni Veneto, glasaće u nedjelju za veću autonomiju.

Na pitanje da li on sam planira da glasa, Berluskoni je kazao da je pitao u vezi s tim svoje advokate i da još nije siguran u odgovor na to pitanje.

Maroni se nada da će u nedjelju osvojiti većinu potvrdnih glasova koji bi mu dali političku težinu u pregovorima sa Rimom kako bi dobio više ovlašćenja za Lombardiju, uključujući oblast bezbjednosti i imigracije, kao i veću poresku kontrolu.

"Mi se nadamo da će ovaj referendum imati velikog uspjeha", kazao je Berluskoni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније