Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 10. 2017. 22:02   >>  21:37

VIŠE UHAPŠENIH

Kijev: Sukob policije i demonstranata

Najmanje 11 osoba je uhapšeno u neredima između policije i demonstranata, koji su izbili ispred ukrajinskog parlamenta. Policija je upotrijebila suzavac.

Organizatori protesta traže izmjene ukrajinskih izbornih zakona da bi se pojačala konkurencija među strankama. Takođe, žele i formiranje antikorupcijskog suda.

Nekoliko hiljada demonstranata protestovalo je juče u Kijevu ispred parlamenta, a pojedini učesnici protesta pozivali su predsjednika Petra Porošenka da podnese ostavku.

Bivši gruzijski predsjednik i bivši guverner ukrajinskog regiona Odesa Mihail Sakašvili, sada vođa Pokreta novih snaga, optužio je na protestu Porošenka da je odgovoran za "siromaštvo i poniženje", prenosi AP.

Kako AP ocjenjuje, Sakašvili predstavlja politički izazov za Porošenka, koji ga je postavio za guvernera ukrajinskog regiona Odesa, nakon što je Sakašvili izgubio funkciju u Gruziji.

Porošenko je u julu Sakašviliju oduzeo državljanstvo, a on je nakon toga prošlog mjeseca silom ušao na ukrajinsku teritoriju.

Kremlj pažljivo prati događaje u Kijevu, gdje se održavaju protesti, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov i ukazao na nedostatak stabilnosti u Ukrajini.

"Pažljivo pratimo tamošnje događaje. Situacija je daleko od stabilne, to je očigledna činjenica", rekao je Peskov novinarima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније