Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 10. 2017. 12:32 >> 12:08

TAJANI SAOPŠTIO

Račun za Bregzit oko 60 milijardi eura

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je danas da će račun za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (Bregzit) iznositi između 50 i 60 milijardi eura, što je bila ranija neformalna procjena Brisela.

 

 

 

"Treba da budemo realni ali britanska vlada nije realna. Pominjalo se 20 milijardi, a to je besmisleno. Račun će biti između 50 milijardi i 60 milijardi eura, a to je realno", rekao je Tajani u emisiji britanske televizijske mreže Bi-Bi-Si (BBC).

"Neophodno je da stavimo račun na sto. Želimo da dobijemo novac, baš kako je (bivša britanska premijerka Margaret) Tačer rekla prije 30 ili 40 godina", rekao je Tajani.

Predsjednik Evropskog parlamenta kritikovao je "nejasan stav" britanskih vlasti u pregovorima s Briselom o Bregzitu.

"Želimo da znamo šta hoće Velika Britanija. U tome je problem. Nije jasno", rekao je Tajani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније