Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 10. 2017. 21:44   >>  21:14

ABDOLAH HOSRAVI

Iranski general poginuo u Siriji

General iranske Revolucionarne garde Abdolah Hosravi je poginuo u Siriji, gdje je komandovao borcima koji su došli iz Irana, izvjestila je danas iranska državna televizija.

"Brigadni general Abdolah Hosravi, veteran iračko-iranskog rata, poginuo je u subotu", navodi se na sajtu televizije, bez navođenja mjesta i okolnosti pod kojima je Hosravi stradao.

Prema novinskoj agenciji šiitske paravojne formacije Basidž, koja se nalazi pod kontrolom iranskog vrhovnog vođe Alija Hamneija, Hosravi je "pao kao mučenik (...) sa još dvojicom branilaca svetih mjesta".

Agencija Fars, bliska iranskim konzervativcima, navela je da je Hosravi komandovao bataljonom "Fatehina", što je persijska riječ za pobjednike, jedinicom iranskih dobrovoljaca u Iraku i Siriji.

Prema informacijama državne televizije, ubijeni general će biti sahranjen u četvrtak u svom rodnom gradu, zajedno sa avganistanskim borcem koji je takođe stradao u Siriji.

Iran je umiješan u rat u Siriji na strani predsjednika Bašara el-Asada, a protiv pobunjenika i džihadista.

Prema Teheranu, Iran je u Siriju poslao "vojne savjetnike", profesionalne vojnike koji ne učestvuju u borbama, i dobrovoljačke jedinice koje je regrutovala i formirala Revolucionarna garda, elitna iranska vojna jedinica.

Iran rjetko objavljuje podatke o svojim gubicima u Siriji. U martu je nacionalna organizacija veterana saopštila da je u Siriji i Iraku do sada poginulo 2.100 iranskih boraca, ali u tu cifru ne ulaze šiitski dobrovoljci iz Avganistana i Pakistana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније