Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

17. 10. 2017. 17:29 >> 07:57
3

170 RANJENIH

Napadi u Avganistanu, 71 žrtva

U dva napada koja su trajala po više sati danas u Avganistanu u nemirnoj oblasti na pakistanskoj granici poginula je 71 osoba a 170 je povrijeđeno, javili su avganistanski zvaničnici.

Najmanje 41 osoba među kojima 20 civila ubijeno je, a gotovo 160 povrijeđeno, od kojih je 110 civila u kompleksu u Gardezu na jugoistoku zemlje, glavnom gradu jugoistočne provincije Paktija, rekao je zamjenik ministra unutrašnjih poslova general Murad Ali Murad najnoviji bilans.

Meta napada pobunjenika je zvanični kompleks u kome su smještene policijske snage i kamp za obuku. U policijskom kompleksu u Gardezu smješteni su i pripadnici granične policije i vojske.

Napad za koji su odgovornost preuzeli talibani trajao je pet sati i završen je ubistvom pet napadača.

Istovremeno je u susjednoj provinciji Gazni ubijeno 25 pripadnika bezbjednostnih snaga i pet civila, a desetak je ranjeno u napadu na sjedište okruga Andar, oko sto kilometara zapadno od Gardeza, rekao je zamjenik ministra.

Predstavnik talibana rekao je za agenciju Frans pres da su te dvije operacije bile u znak odmazde za nedavne napade američkih dronova na njihove položaje.

"Te operacije predstavljaju kontranapad", rekao je on.

U oba slučaja napad je počinjao dizanjem u vazduh vozila s eksplozivom, čime je otvoren put za ulazak naoružanih komandosa.

Šef regionalne policije general Trorialaj Abdani ubijen je na početku napada na kompleks u Gardezu.

Prvo su dignuti u vazduh jedan kamion i jedan džip Hamvi ispred kompleksa koji su napravili veliku štetu. Zatim su napadači opremljeni pojasevima s eksplozivom i lakim oružjem ušli u krug kompleksa. Specijalne snage i policijska pojačanja poslata su hitno na mjesto napada.

Provincija Paktija, koja se graniči sa pakistanskim plemenskim zonama, uporište je talibana gdje takođe postoji jako prisustvo mreže Hakani, koja je povezana s talibanima i odgovorna za brojne napade i otmice.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније