Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 10. 2017. 13:43 >> 13:12

VLASTI SAOPŠTILE

Strani džihadisti napustili Raku u Siriji

Strani borci u sastavu Islamske države napustili su sirijski grad Raku u sklopu dogovora postignutim u subotu uveče, saopštile su lokalne vlasti tog grada, nekada uporišta islamista.

"Dio stranih boraca je napustio grad", rekao je lokalni zvaničnik Omar Aluš i dodao da je to dio sporazuma o evakuaciji domaćih i stranih džihadiista.

Aluš nije naveo broj boraca koji je napustio Raku.

Kurdski i arapski borci uz podršku američkih snaga pokrenuli su u novembru 2016. ofanzivu za zauzimanje Rake i 6. juna su ušli u grad.

Više od 320.000 ljudi je poginulo od početka rata u Siriji prije šest godina, dok su u Ženevi pod okriljem UN u toku mirovni pregovori o okončanju rata i političkoj tranziciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније