Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 10. 2017. 10:25 >> 10:00

ODGOVOR NA VJEŽBE

Pjongjang se sprema za lansiranje nove rakete

Sjeverna Koreja se priprema za novo lansiranje balističke rakete prije zajedničkih pomorskih manevara Južne Koreje i SAD koji počinju sljedeće nedjelje, prenijeli su južnokorejski mediji.

Pjongjang te manevre smatra provokacijom i mogao bi pripremiti odgovor.

Prema navodima lista Dong-A ilbo, satelitske fotografije pokazuju transport balističkih raketa na lanserima iz hangara oko Pjongjanga i u tom području.

Vašington i Seul sumnjaju da se priprema lansiranje projektila koji bi mogli da pogode američku teritoriju, piše taj list.

To bi mogle biti interkontinentalne rakete Hvasong-14, koje mogu da pogode Aljasku, ili Hvasong-12, kojim Pjongjang preti američkoj pacifičkoj teritoriji Guam, ali i nova raketa Hvasong-13, potencijalno sposobna da dosegne zapadnu obalu SAD.

Južnokorejsko ministarstvo odbrane je odbilo da komentariše.

Pomorske manevre će predvoditi američki nosač aviona, a oni će trajati od 16. do 26. oktobra u Japanskom moru i Žutom moru.

Američka vojska prethodnih dana pokazuje snagu u regionu. Juče je nuklearna podmornica "Mičigen" stigla u južnokorejsku luku Busan, nekoliko dana pošto je otišla podmornica "Tuson".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније