Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 10. 2017. 13:01   >>  12:29 1

MOSKVA OCIJENILA

"Odbijanje uzimanja uzoraka je skandalozno"

Rusija je ocijenila kao "skandalozno" odbijanje eksperata UN za hemijsko oružje da uzmu uzorke tokom boravka u bazi u Siriji iz koje je navodno krenuo napad sarinom u mjestu Kan Šejkun u aprilu.

Četiri eksperta UN su u bazi Šajrat razgovarali sa vojnim osobljem, provjerili rasporede letova, "ali nijesu uzeli uzorke", rekao je na skupu u UN zvaničnik ruskog ministarstva spoljnih poslova za neširenje hemijskog oružja Mihail Uljanov.

"Ozbiljna istraga je jednostavno nemoguća bez uzoraka", rekao je Uljanov, dok je govorio o "skandaloznoj situaciji".

Prema njegovim riječima, sarin pronađen u Kan Šejkunu je oslobođen eksplozijom granate na zemlji a ne vazdušnim napadom sirijske vojske.

Posjeta eksperata UN bazi je u sklopu priprema za izvještaj 26. oktobra, koji bi mogao da optuži sirijsku vladu za hemijski napad.

U napadu na Kan Šejkun poginulo je više od 80 ljudi.

SAD, Francuska i Velika Britanija optužile su snage sirijskog predsjednika Bašara el-Asada za taj napad, dok sirijska vlada negira umiješanost.

Ekspertska služba UN je odbila da komentariše ruske navode. Njihov mandat ističe u novembru, a Uljanov je rekao da će Rusija sačekati izvještaj da bi odlučila da li je "opravdano produžiti njihovu misiju".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније