Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

14. 10. 2017. 08:52 >> 08:21
1

GUTEREŠ PORUČUJE

"Spasiti sporazum sa Iranom"

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš rekao je da se nada da se nuklearni sporazum sa Iranom može spasti, saopštio je portparol UN-a Stefan Dižarik, pošto je američki predsjednik Donald Tramp rekao da ga neće potvrditi.

Dižarik je rekao da Gutereš smatra sporazum velikim pomakom u konsolidovanju neširenja nuklearnog oružja.

Sporazum, zvanično poznat kao Zajednički sveobuhvatni plan akcije (JCPOA), potpisalo je šest država pored Irana - Britanija, Kina, Francuska, Nemačka, Rusija i Sjedinjene Američke Države (SAD), za vrijeme mandata bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame.

Inspektori UN-a su ranije saopštili da Iran poštuje dogovor, uključujući i ograničenje o bogaćenju uranijuma, prenio je AP.

Tramp je odbio da potvrdi Kongresu SAD da Iran postupa u skladu sa nuklearnim sporazumom iz 2015. godine i upozorio da bi mogao da ga ukine.

Tramp je ocijenio da se Iran ne drži duha sporazuma o nuklearnom naoružanju, i najavio novu strategiju prema toj zemlji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније