Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 10. 2017. 22:24 >> 21:53

PORTUGAL

Vlasti odgovorne za smrt 64 osobe u požarima

Nezavisna istraga šumskih požara u Portugaliji, u kojima su juna ove godine poginule 64 osobe, pokazala je da vlasti nijesu na vrijeme evakuisale seosko stanovništvo, navode mediji.

Predsjednik komisije Žoao Gereiro rekao je danas novinarima u Lisabonu da su zvaničnici koji su 17. juna koordinirali akcije vatrogasnih službi, morali da ranije evakuišu sela ili da narede stanovništvu da ostane u kućama, pošto je kasnije, kada je evakuacija ipak naređena, požar bilo nemoguće kontrolisati, prenio je list Diario de notisias.

Od 64 stradale osobe, 47 je poginulo u automobilima, pošto ih je vatra zarobila na putu dok su pokušavali da pobjegnu.

Nezavisna komisija predstavila je danas u Parlamentu izvještaj na 300 stranica, u kojem se navodi da je požar koji je uništio oko 29.000 hektara šuma, najvjerovatnije izazvala munja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније