Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

07. 10. 2017. 13:38 >> 13:11

GRAFIT U DAMASKU

"Srećan rođendan Putine, zaštitniče"

U njemačkoj prijestonici, u čast rođendana ruskog predsjednika Vladimira Putina, ulični slikari su nacrtali grafite sa njegovim likom.

                         

Na slici je predsjednik Rusije naslikan kako sjedi u fotelji u okruženju bijelih golubova. Grafit prate stihovi iz Šilerove "Ode radosti" koja je i himna EU.

Fotografija sa čestitkom se brzo raširila na internetu i dobila mnogo pozitivnih komentara.

U Parizu je ulični slikar Skam Retors naslikao Putina u stilu plakata Vladimira Majakovskog i čestitao mu rođendan: 

"Pacifisto, srećan rođendan". 

U zapadnom dijelu Barselone su se takođe pojavili slični grafiti sa likom ruskog lidera. Ovog puta Putin je naslikan kako namiguje. Crtež prati rečenica: "Svaki čovjek ima pravo na samoopredjeljenje“.

Savjetnik za međunarodne poslove i humanitarne projekte Jevgenij Primakov objavio je fotografiju iz Sirije na kojoj sirijski vojnici čestitaju predsjedniku rođendan na neobičan način. 

Na ulicama Damaska su se pojavili grafiti sa ruskim i sirijskim zastavama i natpisom na engleskom i arapskom jeziku "Srećan rođendan Putine, zaštitniče.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније