Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

07. 10. 2017. 08:45 >> 08:16
2

POSVEĆENA DŽIHADU

"Džihad mami" 10 godina robije

Francuskinja Kristin Rivijer (51), kojoj je štampa dodijelila nadimak "Džihad mama", osuđena je na deset godina zatvora zbog "neiscrpne posvećenosti" džihadu.

Takođe, ona je osuđena i zbog pomaganja mladim ženama da putuju u Siriju u pokušaju da pronađe nevjestu svom sinu Tajleru Vilusu, pripadniku Islamske države.

AFP navodi da je "Džihad mami" zbog učestvovanja u terorističkoj zavjeri izrečena najveća moguća zatvorska kazna. 

Navodi se da je Vilus otišao u Siriju kako bi se borio na strani Islamske države, a da ga je majka tamo posjetila tri puta tokom 2013. i 2014. godine. 

"Džihad mama" je pred sudom izjavila da se plašila da se on neće vratiti kući. 

AFP navodi da je ona uhapšena u julu 2014. dok se pripremala za četvrtu posjetu sinu, a godinu dana kasnije u Turskoj je uhapšen i Vilus i međuvremenu izručen Francuskoj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније