Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

05. 10. 2017. 21:05 >> 21:03

VOZAČI AUTOMOBILA

Šest mrtvih u oluji u Njemačkoj

Šest vozača je poginulo kada su grane ili drveće pali na vozila u oluji u sjeveroistočnoj Njemačkoj, a došlo je i do prekida željezničkog saobraćaja.

U Hamburgu je jedno drvo palo na vozilo s dvije žene, od kojih je jedna poginula, a druga je povrijeđena, te je u bolnici, javila je policija.

Jedan putnik je poginuo od pada drveta na put u regionu Meklenburg-Pomeranija, dok je u oblasti Brandeburg koja okružuje Berlin jedno drvo probilo vozilo u kojem je za volanom bila žena koja je poginula, navele su lokalne vlasti.

Još jedan vozač je poginuo od pada grane na kola u istoj oblasti, a u sličnim okolnostima su ginule još dvije osobe. 

Svi vozovi na sjeveru Njemačke su zaustavljeni, posebno na liniji Hamburg-Berlin, jer je mnogo stabala popadalo na šine, saopštila je željeznica Dojče Ban. 

Saobraćaj je djelimično prekinut i na istoku Njemačke, gdje je oluja stigla predveče.

U Berlinu gdje meteorološke službe najavljuju nalete vjetra do 120 kilometara na čas, obustavljene su linije gradskog voza, autobusa i tramvaja, baš kada su ljudi izlazili s posla.

Zato su mnogi krenuli pješke ili probali da uđu u prepun metro. 

Vjetar je napolju rušio reklame i saobraćajne znake.

Javna televizija prikazuje slike iskorijenjenog drveća na jednoj od glavnih trgovinskih ulica u Berlinu i na ulazu u jednu stanicu metroa. 

Vatrogasci glavnog grada Njemačke su u stanju pripravnosti poslije pedsetak poziva za pomoć u roku od svega pola sata. U Hamburgu vatrogasci su već imali više od 800 intervencija.

Letovi su bili nakratko prekinuti na oba aerodroma u Berlinu, ali su ubrzo ponovo uspostavljeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније