Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

05. 10. 2017. 12:51 >> 14:03

POSLE "KATASTROFALNOG GOVORA"

Tereza Mej ne planira da ode

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej ne razmišlja o tome da podnese ostavku poslije "katastrofalnog govora" na stranačkoj konvenciji, javlja Skaj njuz.

 

 

Skaj je izvijestio da su iz Dauning strita naveli da ostavka nije opcija, prenio je Rojtres.

Za sada nema komentara ni portparola britanske premijerke ni Konzervativne stranke, navodi britanska novinska agencija.

Tereza Mej izjavila je juče da se vlada priprema za svaki mogući ishod pregovora sa EU o Bregzitu, uključujući i da se oni okončaju bez dogovora.

Ona je govorila i o parlamentarnim izborima u junu i izvinila se svojim konzervativcima zbog slabog izbornog rezultata stranke, prenosi AP.

"Ja sam vodila kampanju, žao mi je", rekla je ona na kraju godišnje konferencije konzervativne stranke. Mej je tokom konferencije imala nekoliko "pehova", pa je tako u jednom trenutku njeno obraćanje prekinuo komičar Li Nelson koji se popeo na binu i dao premijerki obrazac P45, što je dokument o prekidu radnog odnosa.

A nakon što je ispraćen iz sale Nelson je prenio da mu je šef diplomatije Boris Džonson kazao da to uradi. AFP, međutim, prenosi da je utisak da ovaj incident nije uznemirio Terezu Mej, koja je sve to prokomentarisala rečima:

"Baš sam htela da pričam o nekome kome želim da dam P45: Džeremi Korbin".

Korbin je, inače, lider opozicionih laburista. Agencije prenose i da je premijerka govor više puta prekidala zbog kašlja, pa joj je ministar finansija Filip Hamond dao bombonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније