Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

04. 10. 2017. 21:05 >> 20:39

"HVALISAV I KONZERVATIVAN"

CIA: Kim je racionalan političar

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un je racionalan političar, što je činjenica koju SAD moraju uzeti u obzir u svojoj politici prema Pjongjangu, naveo je ekspert CIA za Sjevernu Koreju.

"Ispod hvalisanja, Kim Jong Un je racionalna osoba. U SAD se često potcjenjuje njegova konzervativnost. On želi dugo da vlada i umre u svom krevetu", rekao je Jong Suk Li, pomoćnik zamjenika direktora CIA zadužen za Sjevernu Koreju.

Više američkih zvaničnika, uključujući i predsjednika Donalda Trampa, opisivali su Kima kao iracionalnog i "ludaka".

Jong je na konferenciji o CIA rekao da je Sjeverna Koreja navikla da bude u defanzivi, i zbog svoje istorije i jer je okružena velikim silama, i da se tako ponaša.

"Sjeverna Koreja je politički organizam koji buja zahvaljujući konfrontaciji", naveo je Jong.

Prema njegovim riječima, Kimova ratoborna retorika i želja da po svaku cijenu održi nuklearni program svoje zemlje ne znači da će on donijeti iracionalnu odluku da lansira nuklearnu raketu na SAD.

"Odluka da pošalje atomsku bombu na Los Anđeles nije u njegovom interesu ako želi da preživi", naveo je Jong.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније