Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

02. 10. 2017. 20:49   >>  20:29 1

ZBOG NASILJA

Barsa se pridružuje generalnom štrajku

Fudbalski klub Barselona saopštio je danas da će se sjutra pridružiti generalnom štrajku u znak protesta zbog akcija španskih vlasti tokom glasanja na referendumu o nezavisnosti Katalonije.

Barselona je navela da profesionalne ekipe ni podmladak neće trenirati u utorak i da će sjedište kluba biti zatvoreno. 

Zaposleni u Barseloni su danas održali 15-minutni štrajk kako bi osudili nasilje tokom referenduma. 

Đirona je, takođe, otkazala treninge za utorak i navela da će cio klub biti zatvoren, dok će Espanjol obaviti trening iza zatvorenih vrata. Espanjol je naveo da će poštovati odluke svojih zaposlenih o tome da li će štrajkovati ili ne.

Barselona je pokušala da odloži nedjeljnu utakmicu protiv Las Palmasa, ali je španska liga odbila zahtjev katalonskog kluba, pa je meč odigran pred praznim tribinama stadiona Kamp Nou. 

Fudbalski klub Barselona, jedan od glavnih simbola Katalonije, otvoreno je podržao održavanje referenduma. 

U nedjelju je održan referendum o nezavisnoti Katalonije. Izašlo je nešto više od 40 odsto upisanih birača, a 90 odsto je glasalo za nezavisnost. 

Zvaničnici su saopštili da je više od 890 civila i oko 430 policajaca povrijeđeno u sukobima jer je centralna vlada pokušala da zaustavi referendum o nezavisnosti Katalonije, koji vlasti u Madridu smatraju neustavnim. 

U znak protesta zbog postupanja policije, vodeći katalonski sindikati i udruženja pozvali su građane da sjutra stupe u generalni štrajk.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније