Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 10. 2017. 13:55 >> 13:24

DVIJE OPTUŽENE

Negirale krivicu za ubistvo Kim Džong Nama

Dvije žene optužene za ubistvo polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una u Maleziji danas su negirale krivicu na suđenju u Kuala Lumpuru.

 

 

Indonežanka Siti Aisjah (25) i Vijetnamka Ti Huong (28) izašle su sa lisicima i pancirima pred sud u okrugu Sepang blizu međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru, gdje je Kim Džong Nam bio otrovan u februaru.

Oko 200 policajaca bilo je zaduženo za bezbjednost na početku suđenja.

Žene su optužene da su bacile u lice Kim Džong Nama gas VX, smrtonosniju verziju sarina. Prijeti im doživotna kazna zatvora.

Video snimci sa aerodroma pokazuju kako dvije žene prilaze žrtvi i da mu, kako izgleda, jedna baca nešto na lice. Kim Džong Nam (45) je umro na putu za bolnicu.

Advokati optuženih ranije su rekli da su bile prevarene i da su vjerovale da učestvuju u skrivenoj kameri.

Kim Džong Nam bio je kritičar politike svog polubrata i živio je u izgnanstvu.

Zbog slučaja su zaoštreni odnosi Malezije i Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније