Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavio: B.V. ]

26. 09. 2017. 18:28   >>  17:59 2

U SIBIRU

Rusija počela vojne vježbe

Ruska vojska počela je vojne vježbe u Sibiru s interekontinetalnim balističkim projektilima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

 

U saopštenju se navodi da će u manevrima učestvovati raketni lanseri "Jars" (Topolj) zajedno s pomoćnim vozilima, kao i 4.000 vojnika.

"Jars" je najnapredniji projektil za nuklearne bojeve glave u ruskom arsenalu i montira se na velike kamione, čime je neprijateljima teže da ga uoče i unište. Rusko ministarstvo je navelo da će vježbe obuhvatiti razmještanje projektila i mjere za njihovu zaštitu od neprijatelja.

Vježbe su organizovane nedelju dana pošto su Rusija i Belorusija završile velike manevre koji su izazvali nervozu među nekim članicama NATO na istoku Evrope.

Ruska vojska je intenzivirala borbenu obuku s rastom tenzija s NATO zbog Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније