Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

24. 09. 2017. 23:35 >> 23:05
1

IZBORI ZA SENAT

Francuska: Konzervativci zadržavaju većinu

Francuski konzervativci na putu su da zadrže većinu u Senatu, dok stranka predsjednika Emanuela Makrona zaostaje zbog pada njegove popularnosti, pokazuju preliminarni rezultati današnjeg glasanja.

Rezultati Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju da je konzervativna Republikanska partija učvrstila svoju dominaciju u Senatu i osvojila još nekoliko senatorskih mjesta.

Makronova centralistička partija Republika u pokretu nalazi se na trećem mjestu po broju osvojenih mandata.

Senatore u Francuskoj ne biraju građani već oko 75.000 izabranih zvaničnika glasaju u opštinama širom zemlje.

Očekuje se da će konzervativci osvojiti između 146 i 156 mjesta, a Republika u pokretu, koja je nastala prošle godine, oko 22 mjesta u Senatu. 

Rezultat će uticati na legitimitet francuskog predsjednika Emanuela Makrona, ali ga neće spriječiti da donosi ključne zakone koje je obećao u izbornoj kampanji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније