Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R. [ Beta ]

23. 09. 2017. 22:41   >>  22:16

MINISTAR S. KOREJE

"Tramp - mentalno poremećena osoba"

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje, Ri Jong Ho nazvao je američkog predsjednika Donalda Trampa "mentalno poremećenom osobom" i "megalomanom" koji drži prst na "nuklearnom dugmetu".

"Trampove uvrede čine još neizbježnijom posjetu naše rakete cijeloj teritoriji SAD", rekao je Ri u Generalnoj skupštini UN.

Tramp je ove sedmice u govoru pred Generalnom skupštinom UN rekao da je sjevernokorejski lider Kim Jong Un "čovjek-raketa u samoubilačkoj misiji".

Ri je izjavio da niko osim Trampa nije u "samoubilačkoj misiji", prenio je Asošijetid pres.

"U slučaju da budu izgubljeni nevini američki životi zbog tog samoubilačkog napada, Tramp će snositi potpunu odgovornost", rekao je šef sjevernokorejske diplomatije.

Šef Bijele kuće je rekao da će SAD "potpuno uništiti" Sjevernu Koreju ako budu isprovocirane, na šta je sjevernokorejski lider odgovorio da će Tramp skupo platiti zbog tih prijetnji i najavio "najviš nivo" kontramjera protiv SAD.

Ri je izjavio da nuklearno oružje Sjeverne Koreje ima svrhu odvraćanja od rata, okončanje nuklearne prijetnje SAD i sprečavanje američke vojne invazije.

"Naš konačan cilj je uspostavljanje ravnoteže moći sa SAD", rekao je Ri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније