Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 09. 2017. 11:15   >>  10:46 1

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Većina Britanaca, ipak, za EU

Kada bi danas bio održan referendum o istupanju Britanije iz Evropske unije, 52 odsto Britanaca bi se opredijelilo za ostanak u tom bloku.

To pokazuju rezultati najnovije ankete, koja je sprovedena u danu u kojem je britanska premijerka Tereza Mej održala govor o odnosima te zemlje i Unije nakon Bregzita.

Anketu su juče sproveli britanski "Indipendent" i institut BMG Riserč (BMG Researć), uoči početka govora premijerke Mej u Firenci.

"Rezultati istraživanja pokazuju da većina Britanaca sada smatra da bi zemlja trebalo da ostane u EU, nakon što su višenedjeljni zastoj u pregovorima sa Briselom i podjele u britanskoj vladi iznijeli na vidjelo svu kompleksnost istupanja", navodi londonski list.

Najnovije istraživanje javnog mnjenja, sprovedeno među više od 1.400 odraslih Britanaca, pokazuje da 52 odsto ispitanika podržava ostanak zemlje u sastavu Unije, dok je 48 odsto njih za izlazak iz tog bloka.

"Indipendent" konstatuje da je porastao broj Britanaca koji su ipak za ostanak u EU, jer je prije dva mjeseca, prema istraživanju tada sprovedenom, 50 odsto ispitanika bilo za ostanak, a isto toliko procenat je bio za povlačenje iz EU.

Francuski "Ekspres" ocjenjuje da su višemjesečni složeni i neuspješni pregovori pokolebali Britance i naveli ih da se zapitaju da nijesu možda pogriješili kada su na referendumu u junu prošle godine glasali za napuštanje EU.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније