Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

20. 09. 2017. 08:53 >> 08:23

NEVIĐENA SNAGA

Portoriko se priprema za uragan Marija

Uragan Marija kreće se prema Portoriku nakon što je juče svom jačinom vjetra udario u karipsko ostrvo Dominiku i iza sebe ostavio pustoš.

 

 

 

Guverner Portorika Rikardo Roselo rekao je da bi Marija mogla da udari "snagom i nasilnošću kakva nije viđena nekoliko generacija".

"Izgubićemo dosta infrastrukture u Portoriku", rekao je Roselo i dodao da će se ostrvo poslije udara najvjerovatnije suočiti sa nestankom električne energije i komunikacija koja bi mogla da traje danima.

Vlasti su upozorile građane koji žive u kućama od drveta i drugog slabijeg materijala da pronađu sigurnija skloništa prije oluje.

Uragan Marija dostigao je snagu od 280 kilometara na čas, sa mogućnošću daljeg jačanja, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane u Majamiju.

Uragan se trenutno nalazi na 45 kilometara jugoistočno od ostrva Sent Kroj i 190 kilometara od Portorika i kreće se brzinom od 17 kilometara na čas.Istovremeno uragan Hose oslabio je na nivo tropske oluje, ali meteorolozi narednih dana očekuju visoke talase duž američke Ist

očne obale.Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da je Hose oslabio na 110 kilometara na čas, kao i da se očekuje njegovo dodatno slabljenje narednih dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније