Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B [ Tanjug ]

20. 09. 2017. 08:15   >>  08:37

POTRAGA TRAJE

Meksiko: 226 žrtava zemljotresa

Najnoviji bilans žrtva snažnog zemljotresa jačine 7,1 stepeni po Rihteru koji je u utorak pogodio centralni Meksiko je 226 stradalih. Potraga još traje.

U Meksiko Sitiju srušila se škola. Stradalo 21 djete. Najteže je pogođena savezna država Morelos u kojoj je, prema prethodnim navodima zvaničnika, poginulo najmanje 55 ljudi. Guverner te države Grako Ramirez rekao je da je 12 osoba stradalo u gradu Hohutla, a četvoro u prijestonici te savezne države Kuernavaka, u kojoj živi oko 350.000 ljudi.

U saveznoj državi Puebla, gdje je bio epicentar zemljotresa, poginulo je 32 osoba, saopštio je guverner te države. Prema zvaničnim navodima, najmanje 49 osoba je stradalo u Meksiko Sitiju, ali se strahuje da će se taj broj povećati, jer spasilačke ekipe i dobrovoljci pretražuju ruševine nekoliko urušenih zgrada.

Najmanje 10 osoba je poginulo u susjednoj saveznoj državi Meksiko, dodaju zvaničnici.

Predsjednik Meksika Enrike Penja Nijeto rekao je da je u Meksiko Sitiju srušeno 44 zgrada. Spasioci i dalje tragaju za ljudima zatrpanim ispod ruševina, a u Meksiko Sitiju dosad je izvučeno 50 do 60 ljudi.

Zemljotres, koji je pogodio centralni Meksiko, izazvao je urušavanje zgrada i paniku među 20 miliona stanovnika prestonice Meksiko Sitija. Zbog snažnog podrhtavanje tla u vrijeme ručka, više hiljada ljudi istrčalo je na ulice u mjestima širom zemlje, a bez struje je ostalo više miliona stanovnika.

Epicentar se nalazio na osam kilometara jugoistočno od grada Atensingo, u državi Puebla na dubini od 51 kilometar, navodi se u saopštenju američkog Geološkog instituta.

Guverner Pueble naveo je na Tviteru da ima oštećenih zgrada u blizini grada Čolula, među kojima i urušenih crkvenih stubova, navodi AP.

Meksiko je ranije ovog mjeseca pogodio zemljotres jačine 8,1 stepeni po Rihterovoj skali, u kojem je poginulo najmanje 90 osoba. Taj zemljotres smatra se najjačim u posljednjih 100 godina, a jači je čak i od razornog zemljotresa koji je razorio Meksiko Siti 1985. godine.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније