Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R. [ Beta ]

15. 09. 2017. 17:18   >>  17:06

MEJ OSUDILA

"Eksplozija mogla da načini ogromnu štetu"

Britanska premijerka Tereza Mej osudila je napad na stanici Parsons grin londonskog metroa i navela da je on mogao načiniti ogromnu štetu.

"Eksplozivna naprava je trebalo da nanese ogromnu štetu", izjavila je Mej u televizijskom obraćanju nakon hitnog sastanka kabineta.

Mej je osudila nagađanje predsjednika SAD Donalda Trampa, koji je na Tviteru napisao da su izvršioci bili poznati policiji.

"Smatram da nije od pomoći da bilo ko spekuliše o istrazi koja je u toku", rekla je britanska premijerka.

Tramp je najavio da će razgovarati s njom.

Komandant antiterorističke jedinice londonske policije Mark Rauli rekao je da je napad izveden improvizovanom eksplozivnom napravom.

U napadu je lakše povrijeđeno 22 ljudi.

Asošiejted pres prenosi da je donijeta odluka da nivo terorističke pretnje u Velikoj Britaniji ne bude podignut na "kritično" već da ostane na "veoma ozbiljnom". Nivo prijetnje je bio "kritičan" kratko vrijeme poslije napada u koncertnoj sali u Mančesteru 22. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније