Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 09. 2017. 21:58   >>  21:29

ODBILA ŠULCA

Merkel ne želi na drugi TV duel

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbila je poziv protivkandidata Martina Šulca na drugu televizijsku debatu uoči parlamentarnih izbora.

U pisanom zahtjevu liderki Hrišćansko-demokratske unije (CDU), Šulc je napisao da su mu tokom kampanje mnogi birači prilazili i govorili da ima još mnogo pitanja na koja nijesu dobili odgovore i koja bi postavili glavnim kandidatima.

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SPD) je rekao da u prvom televizijskom duelu 3. septembra nijesu dotaknute mnoge teme važne za ljude, uključujući penzije i obrazovanje.

Njegov poziv na novi TV duel sa Angelom Merkel, koja će, kako se očekuje, osvojiti četvrti mandat na čelu vlade, vidi se kao pokušaj da pridobije podršku u posljednjem trenutku, prenosi Gardijan.

Šulc je još jednu debatu tražio i na Tviteru, navodeći da "građani zaslužuju sveobuhvatnu debatu o centralnim pitanjima u vezi s budućnosti zemlje".

"Zbog ovog razloga, pozivam na drugi TV duel prije izbora. Spreman sam na to u svakom trenutku", napisao je Šulc.

Merkel, koja je odmah odbacila tu ideju, rekla je da ne planira da promijeni mišljenje.

"Angela Merkel je uživala u učestvovanju u jednom TV duelu. Taj format se pokazao uspješnim i zbog toga će ostati na tome", saopštila je njena partija.

Dva glavna kandidata na izborima zakazanim za 24. septembar su tokom televizijske debate, koja je trajala oko sat i po, odgovarali, između ostalog, na pitanja o izbjegličkoj krizi, putarinama i odnosu s Turskom.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, pobjednica duela bila je Angela Merkel.

Ankete pokazuju da socijaldemokrate zaostaju za CDU za 13 do 16 odsto.

Očekuje se da CDU poslije izbora ili ponovo napravi veliku koaliciju sa SPD, ili da se udruži s manjim partijama Zeleni i Slobodnom demokratskom partijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније