Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 09. 2017. 08:27 >> 07:57
1

HITNE MJERE

UN:Mjanmar da zaustavi nasilje

Savjet bezbjednost UN pozvao je sinoć vlasti Mjanmara da preduzmu hitne mjere kako bi se obustavilo nasilje u toj zemlji, odakle je otišlo 379.000 pripadnika muslimanske manjine Rohindža.

 

 

  

Savjet bezbjednosti UN je u zajedničkoj deklaraciji izrazio duboku zabrinutost zbog dešavanja u Majnmaru i pozvao vlasti da pruže humanitarnu pomoć "svim raseljenim ljudima bez diskriminacije".

UN i nevladine organizacije za sada nemaju pristup muslimanskoj manjini u Majnmaru, već samo u Bangladešu u koji bježe zbog sukoba.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je ranije juče vlasti Mjanmara da obustave sve vojne operacije protiv muslimanske manjine Rohinžda uz ocjenu da vlasti sprovode etničko čišćenje.

U sukobima muslimanskih pobunjenika i vojske na sjeverozapadu Mjanmara poginulo je 400 ljudi za nedjelju dana.Rohindže u Mjanmaru smatraju se "strancima" i državljanstvo im ne priznaje vlast te zemlje koju 95 odsto stanovnika čine budisti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније