Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R. [ Beta ]

13. 09. 2017. 19:40 >> 19:24

HARVI I IRMA

SAD: Prikupljeno 44 miliona dolara za žrtve

U dobrotvornim TV emisijama u SAD prikupljeno je 44 miliona dolara pomoći za područja pogođena naletima uragana Harvi i Irme, saopštili su danas organizatori te akcije i dodali da su telefonske linije još otvorene za pozive i donacije.

Simultane jednočasovne emisije uživo su prikazane u utorak uveče na nekoliko američkih televizijskih mreža - ABC, CBS, NBC, Foksu i CMT.

Nekoliko desetina holivudskih i muzičkh zvijezda učestovalo je u tim emisijima, kao voditelji ili donatori.

Kompanija Epl najavila je da će pokloniti pet miliona dolara. Preduzetnik iz Teksasa Majkl Del, koji je već dao 36 miliona dolara žrtavama uragana Harvi, najavio je u emisiji da će donirati još deset miliona dolara.

U sličnoj dobrotvornoj akciji 2005, poslije naleta uragana Katrine koji je pogodio Luizijanu gdje je stradalo 1.800 osoba, prikupljeno je 30 miliona dolara.

Oluja Harvi, koja je pogodila obalu Teksasa, odnijela je najmanje 47 života, dok je uragan Irma nedavno pogodio Floridu gdje je stradalo 12 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније