Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 09. 2017. 20:41 >> 20:11

MATIS SMATRA

SAD moraju sačuvati nuklearni arsenal

Ministar odbrane SAD Džejms Matis izjavio je danas da je postao ubijeđen da SAD moraju da zadrže sva tri dijela svojih nuklearnih snaga, umjesto da eliminišu jedan od njih, kako je ranije nagovijestio.

Američke nuklearne snage čine interkontinentalne balističke rakete koje se lansiraju s kopna, kao i rakete koje se lansiraju iz podmornica i iz aviona.

Prije nego što je u januaru postao šef Pentagona, kao član administracije novog predsjednika Donalda Trampa, Matis je nagovijestio da interkontinentalne balističke rakete možda nijesu neophodne.

On sada kaže da je promijenio stav i da je ključ za izbegavanje nuklearnog rata očuvanje nuklearnog arsenala, dovoljnog da ubijedi potencijalne neprijatelje da bi nuklearni napad na SAD bilo samoubistvo.

Matis se obratio novinarima prilikom obilaska vazduhoplovne baze Majnot u američkoj saveznoj državi Sjeverna Dakota i dodao da je ubijeđen da sadašnji sistem nuklearnog naoružanja SAD predstavlja "pravi put".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније