Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

11. 09. 2017. 20:23 >> 19:55

OLUJA IRMA

SAD: 7 miliona domaćinstava bez struje

Gotovo 7,2 miliona domaćinstava i firmi ostalo je bez struje u više država na jugoistoku SAD kroz koje danas prolazi tropska oluja Irma.

Najveći dio korisnika bez struje je u američkoj državi Floridi. Zvaničnici su saopštili da je danas popodne zbog nevremena 6,5 miliona korisnika ostalo bez struje u toj državi.

Erik Siladži, direktor elektrokompanje Florida Pauer and lajt (Florida Power and Light) rekao je da je oluja Irma napravila najveću štetu u istoriji te kompanije. Pogođeno je svih 35 okruga koje ta kompanija opslužuje, što je veći dio atlantske obale Floride i obale u Meksičkom zalivu južno od Tampe.

Vjeruje se da je najveća šteta izazvana u oblasti Nejpls, ali je puna procjena štete još u toku.

Siladži je rekao da je 19,500 radnika kompanije poslato na teren da ponovo uspostavi napajanje, ali je upozorio da će za mnoge biti potrebno i više nedjelja prije nego što se struja vrati.

Elektrokompanija Djuk Enerdži (Duke Energy) saopštila je daje više od 860.000 domaćinstava i firmi koje ta kompanija opslužuje na Floridi ostalo bez struje.

U južnoj državi Džordžiji gdje je oluja Irma stigla danas popodne, ostalo je 570.000 domaćinstava bez struje, a u Južnoj Karolini 80.000.

Uragan Irma koji juče jačinom četiri na skali do pet pogodio Floridu, oslabio je na tropsku oluju i dalje postepeno gubi snagu, dok se kreće sjevernom Floridom do države Džordžije.

Maksimalna brzina vjetra je opala na 100 kilometra na sat. Očekuje se da će kasnije danas po lokalnom vremenu oluja da stigne do jugozapadne Džordžije, a sjutra prije podne do Alabame i možda kasnije do Tenesija.

Međutim, na sjeveru Floride i na jugu Džordžija će se nastaviti jaka kiša, uz mogućnost poplava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније