Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 09. 2017. 13:28 >> 12:58

PRIJE IZBORA

Šulc postavio uslove za ulazak u vladu

Lider njemačke Socijaldemokratske partije Martin Šulc, glavni protivkandidat kancelarke Angele Merkel na predstojećim parlamentarnim izborima, predstavio je uslove učešća u budućoj vladi, uključujući da žene i muškarci budu jednako plaćeni i da ne smije da bude povećana starosna granica za odlazak u penziju.



 

Prema anketama, socijaldemokrate zaostaju za konzervativcima za 13 do 16 odsto i nemaju šansu da formiraju većinsku koaliciju pod Šulcovim vođstvom.Istraživanja pokazuju da im je najbolja šansa da ostanu manji koalicioni partneri u "velikoj koaliciji" s Merkelinom Hrišćansko-demokratskom unijom.

Šulc međutim, tvrdi da je polovina birača i dalje neodlučna i vjeruje da ima šansu da pobijedi na izborima.

"Svako ko želi da skloni Merkel mora da glasa za Šulca. Svako ko glasa za druge partije dobiće Merkel", rekao je Šulc na konferenciji za novinare.

Šulc je predstavio četiri tačke oko koji njegova partija neće praviti kompromise.

To su jednake šanse u obrazovanju, jednake zarade, zadržavanje starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina i "zaštita njemačkih i evropskih vrijednosti u stabilnoj Evropskoj uniji".

Šulc je takođe obećao da neće ispuniti obavezu da dva odsto bruto domaćeg proizvoda troši na odbranu, što je cilj NATO-a i na čemu insistiraju SAD.

Parlamentarni izbori u Njemačkoj biće održani 24. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније