Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta;Objavio: B.V. ]

11. 09. 2017. 10:54   >>  10:44 2

AMERIKANCI OBILJEŽAVAJU

Godišnjica napada na kule bliznakinje

Predsjednik SAD Donald Tramp prvi put će danas predvoditi komemoraciju povodom godišnjice terorističkih napada 11. septembra 2001. godine, zajedno sa suprugom Melanijom.

 

Obilježavanje te godišnjice će početi minutom ćutanja u Bijeloj kući, u vrijeme kada je prvi oteti avion udario u jednu od "kula bliznakinja" Svetskog trgovinskog centra u Njujorku.

Donald i Melanija Tramp će odati počast žrtvama na memorijalnoj službi u Pentagonu, drugoj meti napada, koju će voditi ministar odbrane Džejms Matis i načelnik generaštaba general Džozef Danford.

Potpredsjednik Majk Pens će predstavljati američku administraciju na ceremoniji u Šanksvilu u Pensilvaniji, gdje se srušio četvrti avion.

U terorističkim napadima 11. septembra 2001. poginulo je gotovo 3.000 ljudi.

Tramp je često hvalio policajce, vatrogasce i druge koji su išli u njujorške kule da spasavaju ljude, u nekim slučajevima znajući da vjerovatno neće izaći živi.

S druge strane, kritikovao je tadašnjeg predsjednika Džordža Buša Mladjeg zbog načina na koji je odgovorio na napade i optuživao republikance da nijesu uspjeli da zaštite Amerikance.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније