Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

06. 09. 2017. 11:20 >> 10:51
2

SASTANAK SA DŽAE-INOM

Putin za razgovor sa Sjevernom Korejom

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas na pregovore sa Sjevernom Korejom i rekao da sankcije nijesu rješenje za nuklearni i raketni program te zemlje.

  

 

 

"Ne treba da se prepustimo emocijama i satjeramo Pjongjang u ćošak.

Kao nikada do sada svi treba da pokažu uzdržanost i da ne čine korake koji bi vodili ka eskalaciji i tenzijama", rekao je Putin poslije sastanka sa južnokorejskim liderom Mun Džae-inom, na marginama konferencije o ekonomskom razvoju ruskog Dalekog istoka u Vladivostoku.

Mun nije iznosio detalje razgovora ali je rekao da su se on i Putin saglasili da je ključno smanjiti napetosti u regionu i "brzo riješiti" bezbjednosne izazove koje postavlja Sjeverna Koreja.

On je prije sastanka sa Putinom rekao da bi situacija mogla da izmakne kontroli ako se ne zaustave sjevernokorejski nuklearni i raketni testovi.

Južnokorejski lider je više puta pozivao Rusiju da podrži jače sankcije Sjevernoj Koreji.Pjongjang je u nedjelju izveo šestu nuklearnu probu i naveo da je detonirana hidrogenska bomba.

Putin je juče u Kini osudio probu kao provokativnu ali i dodao da Rusija sankcije Sjevernoj Koreji smatra "beskorisnim i neefikasnim".

Japanski premijer Šinzo Abe, koji će sutra razgovarati sa Putinom, rekao je prije dolaska u Vladivostok da "Sjeverna Koreja mora shvatiti da za nju ne postoji svijetla budućnost ako nastavi trenutnim putem".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније