Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92; Objavio: I. P. ]

04. 09. 2017. 09:52 >> 09:23

ZBOG POŽARA

Los Anđeles: Proglašeno vanredno stanje

Vlasti Los Anđelesa proglasile su vanrednu situaciju zbog požara koji bijesne u tom gradu.

                

Kako javlja BBC, evakuisano je na stotine stanovnika predgrađa Glendejl i Burbenk, a gradom se širi dim. Vatra je do sada uništila najmanje tri kuće, i nekoliko puteva, a autoput 210 je zatvoren. Povrijeđeno je najmanje četvoro ljudi.

Gradonačelnik Erik Garseti je proglasio vanredno stanje u subotu uveče, a to je potvrdio i guverner Kalifornije Džeri Braun u nedjelju. 

"Sada možemo da kažemo da je ovaj požar najveći u istoriji Los Anđelesa", rekao je gradonačelnik tog grada. 

Požar je zahvatio 2.023 hektara i naveo zvaničnike da evakuišu više od 700 domova u sjevernom kraju Los Anđelesa i Burbenku i Glendejlu. 

Gradonačelnik Los Anđelesa je još rekao i da se zahvaljujući naporima vatrogasaca situacija malo poboljšava u odnosu na prethodni dan, ali da neizvjesnost ostaje, jer duva jak vjetar. Garseti je dodao da su manje opekotine ili dehidracija zabilježene kod četiri vatrogasca. 

Veliki požari već bukte u Vašingtonu i Montani, gdje je takođe evakuisano stanovništvo i pričinjena velika materijalna šteta.

                       

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније