Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R. [ Al Jazeera ]

27. 08. 2017. 17:10 >> 16:43

ODGOVOR TRAMPU

Venecuela rasporedila tenkove i vojnike

Vojska Venecuele mobilizovana je do nedjelje veče za velike vojne manevre kao odgovor na "prijetnju" američkog predsjednika Donalda Trampa.

Mogu da se vide tenkovi koji se iskrcavaju na plaži, helikopteri koji nadlijeću branu, elitni strijelci u kamuflažnoj opremi.

U Karakasu u kojem su snage reda i milicija defilovali u subotu, pristaše vlade obučeni u crveno okušali su se u rukovanju puškom ili borbenim tehnikama u okviru "antiimperijalističkog marša".

Znak za početak manevara nazvanih "Bolivarski suverenitet 2017." dali su u subotu predsjednik Venecuele Nikolas Maduro i njegov ministar odbrane Padrino Lopez. Tokom vikenda 200.000 vojnika i 700.000 milicije, rezervista i naoružanih civila trebalo bi pokazati svoju snagu.

Maduro: Pobrinite se za odbranu

"Narode i vojsko Venecuele, pobrinite se za odbranu teritorije i suvereniteta", napisao je Maduro na Twitteru.

Opozicija je pozvala u nekoliko navrata vojsku da joj se pridruži. Međutim, osim nekoliko izoliranih akcija, ona ostaje lojalna Maduru.

Tramp je rekao da je vojna intervencija jedna od opcija za rješenje krize u Venecueli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније