Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 08. 2017. 22:50 >> 22:22

ZAPADNA AFRIKA

Zaplijenjeno 420 tona krijumčarenih ljekova

Međunarodna kriminalistička policija (Interpol) saopštila je danas da je zaplijenila 420 tona krijumčarenih ljekova u zapadnoj Africi u okviru velike operacije u tom dijelu Afrike.

"Operacija 'Hera' imala je za cilj ne samo zaštitu javnosti od potencijalno opasnih ljekova već je na taj način otkrivena mreža teškog kriminala", izjavio je zvaničnik Interpola Tim Moris.

Prema njegovim riječima, operacija je sprovedena od 15. maja do 17. juna i u njoj je učestovalo 1.150 agenata medjunarodne kriminalističke policije u saradnji s carinom i policijom iz sedam afričkih zemalja - Benina, Burkine Faso, Obale Slonovače, Malija, Nigera, Nigerije i Togoa.

Tokom operacije je zaplijenjeno je više od 40 miliona tableta i 13.00 kartona s raznim medicinskim i farmaceutskim preparatima, među kojima je bilo analgetika, antibiotika i ljekova protiv malarije.

Vrijednost tih lekova procijenjena na oko 18,5 miliona eura.

Policija je uhapsila 150 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније